Катастрофа во образованието! Мокедонија нема ниту еден универзитет на шангајската листа

310
Loading...

Харвард и годинава ја предводи листата на најдобри универзитети во светот, позната како Шангајска листа. По него следуваат Стенфорд, Кембриџ, МИТ, Беркли, Принстон, Оксфорд, Колумбија, Калифорнискиот институт за технологија и Универзитетот во Чикаго, кој е на десетата позиција.

Првите десет позиции се речиси непроменети во однос на претходните години.Што се однесува на регионот, годинава најдобро рангирани се Универзитетот во Загреб и Универзитетот во Белград, кои се најдоа во групата меѓу 401 и 500 место. Универзитетот во Љубљана е во групата меѓу 501 и 600 место, а Универзитетот во Нови Сад, како и минатата година е во групата меѓу 901 и 1000 место.

Loading...
Loading..
You might also like