Македонците не попуштаат! Герила акција. Демолирани таблите на античките споменици на кои пишуваше дека се дел од грчката историја?

419
Loading...

Демолирана е новата табла што вчера беше поставена на централниот споменик на скопскиот плоштад, на која пишуваше дека Александар Велики припаѓа на античката хеленска историја и на светското културно наследство пишува МакФакс. Инцидентот се случил синоќа.

На таблата на македонски, албански н англиски јазик пишува „Во чест на Александар Велики, историска фигура која припаѓа на античката хеленска историја и цивилизација и на светското културно и историско наследство. Овде е претставен како воин на коњ“.

Loading...
Loading..
You might also like