И хакерите солидарни за време на короната

170

Водечките сајберкриминалци ветуваат дека нема да ги напаѓаат здравствените организации за време на пандемијата КОВИД-19. Две од најголемите групи „DroppelPaymer“ и „Maze“, кои првенствено се занимаваат со напади од типот „рансомвер“, рекоа дека нема данапаѓаат здравствените и медицинските цели за време на кризата со коронавирусот.

Проблемот со оваа изјава е двоен: на прво место, дали може на криминалците да им се верува само со еден збор, и како можат здравствените организации да се спречат од влегување во „вкрстен оган“?

Loading..