Цела нација занеме! Димитров смета дека дури откако ќе добиеме датум ќе има пресметка со подземјето? А дотогаш министре?

693
Loading...

Во вечерашната анализа на ТВ24 со Сеад Ризвановиќ, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски го обвини министерот за надворешни работи Никола Димитров дека амбасадор на европска земја го известил дека почесен конзул на неговата земја во Северна Македонија бил цел на рекет.

Министерот Димитров одговори дека тоа е ноторна лага и дека посочениот амбасадор му кажал дека и тој ќе го демантира тоа тврдење.

Министерот Димитров посочи дека после одлуката за датум на ЕУ во Октомври ќе следи пресметка со подземјето и криминалот но и дека ќе има одговорност за криминалот од прислушуваните разговори.

Извор: Тв 24

Loading...
You might also like