Паметните телефони може да предизвикаат депресија

212

Честата употреба на компјутери и паметни телефони предизвикува замор на мозокот, што доведува до развој на депресија и деменција кај луѓето, се вели во студијата на јапонските научници, цитирана од списанието Nikkei Style.

Во последните неколку години, се зголеми бројот на лица со дијагностицирани нарушувања на меморијата. Овој проблем е најчест кај луѓе на возраст меѓу 30 и 60 години. Лекарите го објаснуваат трендот со фактот дека луѓето почнаа активно да користат паметни телефони и компјутери.

Loading..