СКАНДА! ПЕНЗИОНЕР ЧЕКАЛ 23 ЧАСА ВО БОЛНИЦА И НА КРАЈ ПОЧИНАЛ: КАМЕРИТЕ СНИМИЛЕ СКАНДАЛОЗЕН ПРОПУСТ НА МЕДИЦИНСКИОТ ПЕРСОНАЛ(ВИДЕО)

170
Loading...

Италијанскиот пензионер Џузепе Рамонјино починал во болницата во Монкалијерија, блиску до Торино после 23 часа чекање на преглед, по што снимиле и надзорните камери.

Адвокатот на неговото семејство Габријел Ровета, знае дека починатиот можел да биде спасен, но се прашува зошто медицинскиот персонал не му понудил никаква помош.

Пензионерот Ла Лоџе кој живеел на стара фарма, починал на 2 мај од инфекција на цревата.

Последните часови од својот живот ги поминал во ходникот во болницата за итни случаи, но по зборовите на јавниот обвинител Кир Санториел, треба наскоро да се утврди дали медицинскиот персонал за тоа време било информиран за неговата тешка ситуација.

Loading...
Loading..
You might also like