Покрај Никола Груевски и Љубчо ќе го загуби почесното претседателско место во ДПМНЕ

177
Loading...

Почесното лидерско место кое ќе го изгуби досегашниот почесен лидер на партијата Никола Груевски, но и неговиот претходник Љубчо Георгиевски не менува ништо во една партија, па ниту во ВМРО-ДПМНЕ.

Пример за тоа е самото дејствување на ВМРО-ДПМНЕ во 11-те години владеење на ВМРО-ДПМНЕ под водство на Никола Груевски чиј што почесен лидер на партијата беше токму Љубчо Георгиевски, кој не само што беше дистанциран од партијата, туку и имаше многу различни ставови, критики во однос на раководството кое се обиде да го избрише од историјата на ВМРО-ДПМНЕ, но и од неговите заслуги како политичар за независна македонска држава во почетокот на 90-тите години.

Loading...
Loading..
You might also like