Експлозија! 70% oд народот нема да излезат на гласање идните избори

376
Loading...

Исплашени од разочараноста кај граѓаните, кои според последните истражувања, повеќе од 70% не би гласале за никого, политичарите во паника се обидуваат да ја вратат нивната доверба, посочуваат и политиколозите, а вината ја гледаат во неостварените ветувања. Кампањите велат се залудно губење на време и пари, особено во период кога се чека одлука за евроинтеграциите. Наместо сите заеднички да се сплотат и да лобираат да реагираат д аубедуваат да биде позитивна одлуката, тие се занимаваат со внатрешните проблеми. Едноставно е незамисливо во една сериозна држава со сериозни политички партии во еден ваков сериозен момент, да се однесуваат вака неодговорно спрема најголемиот геостратешки интерес и најголемата цел на граѓаните“ – вели универзитетскиот професор Јове Кекеновски.

Loading...
Loading..
You might also like