Американски кандидат за Претседател се заканил дека ќе го ликвидира Груевски?

Loading...

Мирака Велиновска во својата колумна објавена на порталот Дудинк, открива меѓународен скандал поврзан со кандидатот за Претседател од страна на демократите, Џо Бајден.

Имено, според Мирка Велиновска Џо Бајден им се дерел и заканувал на Груевски и неговите соработници за да го прифатот предлогот на Обама за промена на името „Северна Македонија“, во спротивно Груевски ќе бил сменет и политички уништен, а ако продолжел да се инаети, ќе бил ликвидиран, тој и неговото семејство.

Мирка Велиновска:

„КАКО НЕ ИМ ТЕКНУВА ДА ГО ИСКОРИСТАТ МОМЕНТОТ КОГА ВАШИНГТОН СЕ ТРЕСЕ ОД ГАЌИ ПРИ ЧИСТЕЊЕТО НА КОРУПЦИЈАТА ДЛАБОКО НАВЛЕЗЕНА ВО ИНСТИТУЦИИТЕ И ГЛАСНО ДА ГО РАСКАЖАТ АМЕРИКАНСКОТО ПОДЗЕМНО ДЕЈСТВО НА БАРАК ОБАМА, ХИЛАРИ КЛИНТОН И ШТРАПАНИОТ НАПУВАН ЏО БАЈДЕН ВО РАЗНЕБИТУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА. АЈ ШТО МОЛЧИ МИЦКО И КОМПАНИЈА, АМА ЗОШТО МОЛЧАТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ И НЕГОВИТЕ ВЕРНИ СЛЕДБЕНИЦИ? ПА ТИЕ ЛИЧНО, ОД ПРВА РАКА НА ПОЛЧАСОВНА СРЕДБА ГО СЛУШАА БАЈДЕН КАКО ИМ СЕ ДЕРЕ ЕМ ЗАКАНУВА ДЕКА АКО НЕ ГО ПРИФАТАТ ПРЕДЛОГОТ НА ОБАМА ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО ВО ,,СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА,, ГРУЕВСКИ ЌЕ БИДЕ СМЕНЕТ, ПОЛИТИЧКИ УНИШТЕН И ДЕКА АКО ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ИНАЕТИ ЌЕ БИДЕ ЛИКВИДИРАН И ТОЈ И СЕМЕЈСТВОТО МУ. И ГРУЕВСКИ И СИТЕ ПРИСУТНИ (М. ПРОТУЃЕР) НА СОСТАНОКОТ ВО КАБИНЕТОТ НА ,,ДЕМОКРАТОТ,, БАЈДЕН МИ КАЖАА КАКО СЕ ЧУВСТВУВАЛЕ ПО ОВОЈ ,,ДИЈАЛОГ,,. ЕДЕН ОД НИВ СИ ГО ЗАБОРАВИЛ ТЕЛЕФОНОТ, ДРУГ ПО ИЗЛЕГУВАЊЕТО ПОВРАЌАЛ, ТРЕТ НЕ МОЖЕЛ ДА СЕ СОЗЕМЕ ОТИ МУ СНЕМАЛО ВОЗДУХ. ЈАС ЛИЧНО ГО ПРАШАВ НИКОЛА ГРУЕВСКИ КАКО РЕАГИРАЛ НА ВАКВО БЕЗОБРАЗИЕ (РЕКОЛ: АКО ТОА Е БОЖЈА ВОЛЈА НЕКА БИДЕ ТАКА).“

Loading...
You might also like