Отворена истрага за Рекет 2 каде обвинети се Дончев и Филипче

170
Loading...

Јавното обвинителство започна предистражна постапка за „Рекет 2“.

Ова следува откако Вера Иванова поднесе кривична пријава против директорот на фондот за здравствено осигурување Ден Дончев и министерот за здравство Венко Филипче. Пријавата беше проширена и против уште една личност.

Во пријавата се тврди дека тие здружено презеле дејствија со кои ја оштетиле и неа, но и Буџетот на Република Македонија, во обид да стопираат влез на странска инвестиција во Македонија вредна 11,5 милиони евра.

Loading...
You might also like