Сашо Орданоски , еден од „ведетите“ на сега веќе „мртвата“ 1ТВ, во периодот кога работел токму кај Бојан Јовановски изгледа тешко „спојувал крај со крај во месецот“, па одлучил да соработува и со , верувале или не – СЈО на Катица Јанева?!
Според алатката на Министерството за Финансии, наречена „Отворени финасии“, може да се види дека нашиот колега 8 пати во текот на 2018 година добил средства од СЈО во вкупна вредност од 255.000 денари.