Овие маме сјебале на народот! И возачот во СЈО се офајдил 30 000 евра народни пари од бонусите

Loading...

За 4 години, десетте специјални обвинителки заедно со шефицата на СЈО Катица Јанева земале над еден милион евра на име надоместоци за доверливост.

Покрај редовната плата, специјалните зеле меѓу 70 и 107 илјади евра, покажува базата „Отворени податоци“.

Но, она што е изненадувачки е дека бонуси не земале само обвинителите…

Вили Јанев, возачот на Катица Јаневца зел 30.000 евра, а на внукот на од сестрата на Јанева, Ѓорѓи Делиџаков му биле исплатени 27.000 евра, пишува А1.Он.

Давид, синот на судијката Лидија Неделкова од Врховен суд, добил 18.000 евра, а исто толу добила и ќерката на директорот на „Шутка“ Есад Рахиќ, Берниса…

Loading...
You might also like