Во Битола вечерва алармантно загадено!

Loading...

Во Скопје, Тетово, Куманово, Битола и Струмица вечерва воздухот е многу високо загаден, може да се забележи од податоците од мерните станици на Министерството за животна средина.

Средно загаден воздух дишат граѓаните на Кочани, а во другите градови загадувањето е пониско.

Скопје во светски рамки денеска е 11-ти најзагаден град, стои на air visual.

Loading...
You might also like