Љубчо: Имам план за Македонија, еве како да ја спасиме Економијата во ова време

845

– За имплементација на оваа предлог-мерка која би траела од 27 март до 21 април, предлагаме принцип на споделено финансирање и три чекори од кои:

Секој вработен ќе биде должен првата седмица да ја земе од својот одмор.

За втората седмица сите вработени ќе добијат неплатен одмор од пет дена.

Третата седмица ќе биде платена како субвенција од буџетот на Македонија.

На овој начин сметаме дека ќе добиеме 25 дена општ прекин на движењето во Македонија и ќе се приближиме до идеалниот карантин или изолација.

Loading..