РАШКОВСКИ СЕ ЗАКАНИЛ ДЕКА ЌЕ ПРОПЕЕ ЗАТОА Е ПУШТЕН ВО ДОМАШЕН ПРИТВОР?

47

Драги Рашковски е пуштен од притвор, откако се раширија гласините дека ќе пропее за Зоран и Вице Заев, за сите бизниси и се што знае за работењето на браќата Заеви. Откако се раширија гласините Заев панично по медиуми почна да кружи со приказната дека Рашковски работел законски, и дека не верува дека сторил криминал. Заев со таквите изјави од позиции на прв во владата изврши притисок врз судството и обвинителството и му даде сигнал што да прави, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.