Доктор посочи каде е најверојатно да се заразиме со Ковид 19

1,076

Добро познат лекар д-р Евгениј Комаровски посочи кои се најопасните и најранливите места за добивање на коронавирус.

Бројот на заразени лица кај нас се зголемува, како и бројот на загинати, а пред неколку дена достигнавме врв со 90 позитивни примероци за само 24 часа.

Под услови на СОВИД-19, добро е да се знае на кои места најмногу сме во опасност да заразиме со респираторна инфекција. Еве го мислењето на експертот и неговиот совет.

Според него, шансата да се допре коронавирус е најголема во болницата и особено во одделот за интензивна нега. Според него, луѓето кои престојуваат во мали простории со слаба вентилација се со најголем ризик.

Според него, „летот“ на коронавирусот може да се зголеми и во зависност од различните гасови и аеросоли во воздухот: „Особено е опасно ако просторијата е пушена“, рече тој.

Тој рече дека болничките одделенија се најопасно место од сите, а веројатноста за добивање на смртоносен вирус е голема.