БОМБА! БАЈДЕН ЌЕ ЈА ПРИТИСНЕ БУГАРИЈА ДА ГО ТРГНЕ ВЕТОТО

38

Администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден се очекува да изврши зголемен притисок врз Бугарија за откочување на евроинтегративниот процес на Северна Македонија, а извршната наредба на Бајден е со цел да врши притисок за подобрување на владеењето на Западен Балкан.  

Ова денеска за МИА го изјави Даниел Сервер, експерт за Балканот од универзитетот „Џон Хопкинс“ во Вашинтгон. Сервер смета дека претпристапните преговори меѓу Скопје и Брисел за членство на нашата земја во ЕУ треба да се отворат во јуни.