Петгодишно дете умре заклучено во автомобил. Никогаш не стигна во градинка. Го заборавија додека спиело на задното седиште

33

Петгодишно момче почина во заклучен автомобил во Книн. Безживотното тело на несреќното момче било пронајдено на еден паркинг. Станува збор за петгодишно дете од Книн. Смртта на секое дете заклучено во автомобил е шокантна само по себе, но деталите за оваа трагедија се уште пошокантни.

Како што дознава порталот Индекс, таткото, мајката и момчето утрото заедно излегле од дома и влегле во автомобилот. Таткото, инаку војник, прво ја однел мајката на работа, а потоа, пред да замине на работа, морал да го однесе синот во градинка. Момчето никогаш не пристигнало во градинката.

Како се сомневаат таткото отишол на работа и не сфатил дека момчето кое спиело на задното седиште од автомобилот не го однел во градинката и дека тоа сè уште било во автомобилот.

Тој го паркирал автомобилот на паркинг и отишол во касарната. Момчето остана заклучено на задното седиште во автомобилот. Температурата во Книн вчера беше над 28 Целзиусови степени под сенка.

Засега не е познато дали момчето се разбудило и дали се обидувало да повика помош, но познато е дека се изведуваат работи недалеку од местото каде што бил паркиран автомобилот, таму се гради ѕид. Сето ова прави многу бучава, па можно е никој да не го слушнал момчето. БМВ-то има и затемнети задни стакла, па затоа момчето, иако има контејнери за смет на само неколку метри од местото каде што беше автомобилот, очигледно никој не го ни видел.