ЗАСТРАШУВАЧКИ ИНФОРМАЦИИ! Ова е вистинската причина зошто алуминиумот се додава на вакцините… (ВИДЕО)

115

Прашањето дали да го вакцинирате вашето бебе или не е прашање со кое треба да се соочи секоја нова мајка. Бомбардирани од контрадикторни „докази“ за безбедноста и ефикасноста на вакцините, многумина се многу збунети, стравувајќи дека ќе предизвикаат долгорочна штета како аутизмот, но малтретирани од мејнстрим медиумите и медицинските експерти кои ги убедуваат дека прескокнувањето на вакцините ќе резултира со сериозни, дури и фатални болести.
Едно од прашањата што често се појавуваат во дискусиите за вакцинацијата се „адјувансите“. Центрите за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) тврдат дека „адјувансите“ се состојки што се додаваат на вакцините за да се создаде посилен имунолошки одговор кај примателот. „Со други зборови, адјувансите помагаат вакцините да функционираат подобро“, посочуваат тие. ЦДЦ исто така тврди дека „адјувантите“ безбедно се користат во вакцините со децении.

Една од најчесто користените “адјуванти” е алуминиумот.

Дали додавањето на „алуминиум“ навистина помага вакцините да работат подобро? Која е вистинската причина за неговото додавање на вакцини, како влијае на имунитетниот систем и каква е поврзаноста помеѓу алуминиумот и автоимуните болести?

Овие и други прашања неодамна беа разгледани во интервју од iHealthTube.com со д-р Сузан Хамфрис, доктор, овластен интернист, нефролог (нефрологија е студија за бубрезите и нивните болести) и автор на Распуштање на илузии, воскреснувајќи од мртвите. .

Д-р Хамфрис објасни дека, иако вакцините оставаат дете со „супер-наполнет имунолошки систем“ некое време, тоа не е здрава состојба за имунитетот.

Постојат два вида вакцини, објасни Хамфрис: мртви вакцини и живи вакцини. Liveивите вакцини поуспешно симулираат болести во имунолошкиот систем отколку мртвите вакцини и имаат подобар ефект врз имунитетниот систем – тоа е, истакна д-р Хамрфис, доколку не ве убијат или не добиете енцефалитис. Мртви вакцини се оние на кои генерално се додава алуминиум како адјуванс.

Д-р Хамфрис ја објасни причината за додавање алуминиум:

„Кога станува збор за овие поддиници, или мртви вакцини, имунитетниот систем на бебето едноставно нема да реагира на нив.“ Микроби… Замислете дека сме реагирале на сите микроби што ги добивме во мајчиното млеко, кои се сместија во нашите црева и се спуштија кожата и грлото и ушите – би биле автоимун кошмар. И така, постои нешто што се нарекува молекуларна мимика, која Бог најверојатно ја стави во нашиот систем за да се поврзе со светот, каде протеините во микробите многу слично ги имитираат нашите протеини во крвните садови и срцето и мозокот и на различни места, во зависност од тоа микроба за која зборуваш Ставете алуминиум во таа вакцина и молекуларната мимикрија станува проблем, а имунитетниот систем на тоа бебе се зголемува “.