ГО УБИ ИЗВРШИТЕЛОТ и застана пред камерите за да објасни зошто: Тоа е земја на моите родители, земја на моите деца… – ВИДЕО

86

Вартан Коџјан од Адлер, во областа Сочи, убил двајца извршители откако тие дошле да го иселат неговото семејство од нивната резиденција.
По двојното убиство, Русинот сам се предаде, изјавувајќи дека „ја бранел земјата што ја наследил од своите родители од властите“.

Имено, споменатото земјиште и објекти се планирани за рушење. Наводно, судот утврдил дека зградите биле подигнати незаконски.

Пред неколку години избувна пожар во кафуле што се граничи со имотот на Кожјан поради неисправни електрични инсталации, во кои загинаа 11 лица.