ШЕШЕЉ ОТКРИВА: Го дрогираа Ратко Младиќ и се изживуваа врз него

26

Претседателот на СРС Воислав Шешеj вели дека по вчерашната седница на Советот за безбедност на ООН, на народот во Србија им е јасно како стојат работите и дека Србија нема пријатели на Запад.
– Најпагански беа британските и американските претставници, заедно со Брамерц и Агиус, најдобар беше рускиот претставник. Русите беа единствените објективни, тие цврсто ја поддржуваат Србија. Говорот на претседателот Вучиќ беше добар. Тој настапи решително – рече Шешеj.

Како гостин на ТВ Пинк, Шешеj оцени дека Вучиќ постигнал целосен ефект со својот говор, особено кога одговори на лажниот претставник на Босна и Херцеговина и грубиот Хрват, кој исто така ќе и го припише на Јасеновац на Србија.

– Ни обвинува и за исчезнатите Срби – вели Шешеj.

– Мислам дека луѓето целосно разбраа како стојат работите, немаме пријатели на запад. Бев изненаден од Виетнам, сега имам слаб вкус. Тој е едноставно незаинтересиран, како и сите други – истакна лидерот на СРС.