Љубчо ќе биде првиот северномакедонски астронаут во братската Бугарска вселенска програма?

134

По повикот на шоуменот и лидер на партијата која победи на вчерашните избори во Бугарија, Слави Трифунов, за обединување на двата народи преку освојување на вселената до Бугарската вселенска програма пристигнале и првите апликации од благонадежни астронаути од Нашата Земја.

 

Според податоците до кои дојдовме, помеѓу апликантите за прв северномакедонски астронаут се наоѓаат неколку звучни имиња, од кои најпознато е она на нашиот поранешен премиер, Љубчо Георгиевски, кој според инсајдерски информации, за сега е најголем фаворит за летање во космосот.

Сатиричниот текст во целост на Кооперација