ЕКСПЛОЗИЈА НА ИТАЛИЈАНСКИ ДОКТОР: СО СОДА БИКАРБОНА МОЖЕ ДА ИЗЛЕЧИТЕ РАК

443

Поранешниот италијански онколог, Тулио Симончини е една од најконтроверзните фигури во модерната светска медицина, а неговите експерименти доведоа до смрт поради што тој денес се наоѓа зад решетки.

 

 

Иако завршил медицинско училиште и станал онколог, на самиот почеток на својата кариера тој тврди дека официјалната медицина има многу недостатоци и дека успехот во лекувањето е низок, па се свртел кон алтернативни типови, и тој е креатор на бројни теории за ракот и неговото лекување. каде и да се појави, тој предизвикуваше бурни реакции.

Некои го сметаа за одметник од конвенционалниот начин на лекување, додека други слепо веруваа во тие идеи и сметаа на неговата непогрешливост.

Неговата најпозната хипотеза е дека ракот не е болест како што е претставена, туку габична инфекција.

-Околу 100 години, основната теорија за рак се заснова на хипотезата за дефект на гените. Овој став имплицира дека ракот е интрацелуларен. Сепак, од моја гледна точка, ракот е габична инфекција, и посебен клеточен феномен – рече Симончини.

Тој уште повеќе ја шокираше светската јавност тврдејќи дека оваа најсмртоносна болест се третира со сода бикарбона.