БОМБА НА ЗОРАН БОЖИНОВСКИ: ЕУ ЌЕ НИ ИСПРАТИ БЕГАЛЦИ? КАМПОТ ТРЕБА ДА БИДЕ ГОТОВ ИДНАТА ГОДИНА ВО МАЈ

811
Да ви освежам меморија дека ИЛИНКА МИТРЕВА како екс министерка за надворешни работи во Владата на Црвенковски со ЕУ во името на Република Македонија ПОТПИША ДОГОВОР ЗА РЕАДМИСИЈА!
Реадмисија претставува враќање на лица кои неосновано престојуваат на територија на некоја држава, па од таму ги враќаат во земјата од која дошле.
ЕУ е преполна со бегалци од разни земји во кои имало воени конфликти во минатото, а до ЕУ стигнале од Македонија т.е. тука биле прворегистрирани…
Според договорот за реадмисија кој го потпишала ИЛИНКА МИТРЕВА, во Македонија ќе бидат вратени одреден број од тие лица. Немам информација колку се на број. Ама, крај Скопје треба да биде изградена населба за нивни прифат, рок за завршување на градбата е 25 мај 2022 година…
May be an image of text that says 'CONSTRUCTION CENTRE FOR FOREIGNERS IN SKOPJE WORKS OF THE NEW RECEPTION THIS PRQJECT UNDED BY THE EUROPEAN UNION million EUR million EUR 0.05.2021 25.05.2022 Project Value Ucontribution Startdate Start date End date CONTRACTING AUTHORITY. BENEFICIARY: DELEGATION OF THE EUROPEAN UNION MINISTRY OF INTERIOR CONTRACTOR: BREGU SH.A SUPERVISOR: suez SUEZ Consulting SAFEGE'

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.site . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?

You might also like