ЕКСПЛОЗИЈА НА ВЕЛО МАРКОВСКИ: Не треба да се вакцинираат луѓе кои прележале Ковид, апсурдно е давање вакцина кај природно имунизирани

547

Треба ли да се вакцинираат лица кои веќе имаат стекнат имунитет поради прележување на болеста? Колкав е периодот на заштита по успешно надминување на заразата?

Не, никако. Никогаш досега не се вакцинирал некој кој само што прележал некоја болест. Впрочем идејата на вакцината е да симулираме болест, а природното прележување или инфицирање (имунизирање без симптоми) е идеално, имунолошкиот ситем одговорил така како што треба, ние не можеме да бидеме попаметни од него и да сугерираме поинаков одговор. Впрочем веќе излегоа многу релевантни научни трудови (https://www.nature.com/articles/s41586-021-03647-4?fbclid=IwAR09OXQPZK2DPTgetoV05Y6ISqAqmcVapnWCBjRSFWCHGyND3Mc1b3e1wMY) кои потврдија дека имунитетот по природно прележување, симптоматско или асимптоматско е долготраен. Апсурдно е давање на вакцина кај природно имунизирани, а секако бројни се и можностите да се направи штета ако се даде вакцина кај лице кое има високо ниво на заштитни антитела кон тој причинител.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.site . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?

You might also like