БОМБА! ПОЧИНА ЖЕНА ОТКАКО ПРИМИЛА ФАЈЗЕР ВАКЦИНА

23,200

Првата смрт поврзана со примање вакцина против ковид -19 на американската компанија „Фајзер“ беше пријавена во Нов Зеланд.
Министерството за здравство ја објави информацијата по ревизијата на независниот Комитет за безбедност на вакцините против Ковид-19 за смрт на жена по имунизација. Во соопштението не се соопштува возраста на починатите.

Во соопштението се посочува дека Одборот смета дека жената починала од миокардитис, што е познато како ретка последица од вакцината „Фајзер“.

Миокардитис е воспалителна болест на мускулниот слој на срцето што влијае на способноста на органите да пумпаат крв и може да предизвика промени во работата на срцето.