БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Третата светска војна, со учество на Русија, ќе започне во вселената

565

Трета светска војна ќе се развие за доминација во вселената. Овие наоди беа презентирани од британскиот експерт за меѓународни односи Питер Апс.
Минатиот месец, астронаути од Европа, Јапонија, Русија и САД подготвија пица во орбитата на Меѓународната вселенска станица (ISS), како дел од еден од нивните родендени.

Според Питер Апс, ваквите настани наскоро ќе станат невозможни. Ерата на мултинационална соработка во вселената завршува и таа е заменета со нов дух на меѓународно ривалство и ривалство на големите сили, пренесува Ројтерс.

„Односите меѓу американската вселенска агенција НАСА и нејзиниот руски партнер Роскосмос се влошија ова лето“, рече колумнист на Ројтерс.

Следете н on на мрежата „Телеграма“ на телефони со Android или десктоп компјутери ТУКА

Питер Апс изјави дека во позадина на влошување на односите меѓу Русија и Соединетите држави, постои зајакнување на односите меѓу Руската Федерација и Народна Република Кина, вклучително и во вселенскиот сектор.

Кина потпиша меморандум за заедничка работа на станицата, која ќе биде креирана на природниот сателит на Земјата.