БОМБА НА ДР НЕСТОРОВИЌ! ПРОНАЈДЕН Е Лекот за корона! Комбинација е од овие три состојки и чини долар и половина!

430

Познатиот српски пулмолог, педијатар и алерголог д -р Бранимир Несторовиќ вели дека се покажало дека имунитетот трае и до десет години по инфекција со коронавирус.

 

 

Луѓето кои работат со мали деца и кои имаат мали деца, сигурно имаат веќе развиено некаков имунитет, вели пулмологот Бранимир Несторовиќ.

– Пристигна четвртиот бран на корона во цела Европа. Потврдено е дека имунитетот е многу добар по инфекцијата. Русите сега покажаа дека имунитетот трае најмалку десет години. Разговаравме за тоа дека има три до пет години. Мислам дека ова е 84 -та недела од епидемијата. Според сите параметри, веќе моравме да излеземе од него. Сега, после с, гледаме дека нема разлика помеѓу земјите што имаа строги мерки, кои немаа никакви мерки, тогаш земјите што се најмногу вакцинирани како Израел и Велика Британија имаат најмногу заразени. На факултет ме учеа дека секоја следна мутација го ослабува вирусот, но сега гледаме дека секоја следна варијанта е  повеќе вирулентна – вели експертот.

Несторовиќ тогаш вели дека е чудно што и по една година не знаеме многу за вирусот.

– Чешкиот виролог рече дека „треба да се затвори таа пештера од која излегуваат овие лилјаци“. Делтата уште не беше ни помината, и веќе му се појави, исчезна ламбдата што ја најавуваа. Прилично е збунувачки, мислам дека дојдовме до колективен имунитет минатата пролет. Бидејќи имаме над 50 проценти од вакцинираните, повеќе не треба да имаме проблем. Неверојатно ми е што за година и пол сe уште не знаеме ништо за вирусот. Дневно се објавуваат 50 до 100 трудови и неверојатно и неточно е што сe уште не знаеме речиси ништо за тоа. Ја погледнав мојата книга во која пишував за САРС и беше напишано дека луѓето кои работат со деца и кои имаат мали деца веќе имаат некаков имунитет, исто како и со САРС, и многу поретко имаат тешки форми на вирус – верува популарниот Нестор.

Не ги колкајте децата со антибиотици
CRP, на пример, е многу важна анализа. До 10 години се знае дека нема болест. До 40 шанси дека антибиотиците се неопходни е 0,2, помеѓу 40 и 80 шансите се 30 до 40 проценти. Затоа децата не треба секогаш да вклучуваат антибиотици, ќе помине. Според некои претходни студии, до 80 кога е CRP, не треба да давате антибиотик, туку да го следите детето, па доколку е потребно, антибиотикот лесно ќе биде вклучен. Имаме голем проблем овие денови бидејќи немаме многу нови антибиотици, а луѓето стануваат поотпорни затоа што бактериите се паметни и соработуваат, не се како луѓето. Една бактерија, кога ќе стане отпорна, се јавува кај други бактерии, па и тие ќе станат отпорни, верува Несторовиќ.

– Имаме случаи кога с everything се случи во Индија, каде што илјадници луѓе загинаа, и само одеднаш ситуацијата беше решена. Станува збор за фактот дека Индија сподели комбинација од лекот ивермектин, цинк и доксициклин. Таа комбинација чинеше околу еден и пол долари, индиската влада ја подели и с everything запре. I’mал ми е што не се зборува доволно. Но, тоа е достапно во ветеринарни аптеки. Ветеринарите станаа главни лица – вели Несторовиќ во свој стил.