ПУТИН СО УЛТИМАТУМ ДО ЕРДОГАН: ТРГАЈ ЈА ВОЈСКАТА ОД СИРИЈА ОТИ ЌЕ ВЕ ПЕПЛОСАМ

32,780

На Турција и е дадена рок од една недела да ги повлече своите војници – нападот врз Идлиб ќе започне кон крајот на септември.
Турските војници се предупредени за потребата од напуштање на територијата на сириската провинција Идлиб, бидејќи до крајот на овој месец сириската армија и руските војници ќе започнат голем напад на територијата на оваа сириска провинција.

Претходно објавените податоци дека неизречен ултиматум и бил даден на Турција, сега се потврдени од сириската армија.

Руските и сириските војници планираат напад врз бунтовничките трупи и воведување контрола врз дел од Идлиб до автопатот М-4, а подоцна и напад врз самиот Идлиб, кој е главен град на истоимената сириска провинција.

Во изминатите 24 часа сириските војници извршија десетици артилериски напади врз упориштата на терористите во Идлиб, додека Русија исто така активно бомбардира позиции на терористите во планинските области, принудувајќи ги да се евакуираат северно од Идлиб, што може да обезбеди речиси непречена окупација на Сирија. Сириска војска.