АЈДЕ АИРЛИЈА! ДАНЕЛА АРСОВСКА НОВ ГРАДОНАЧАЛНИК НА СКОПЈЕ?

323

Данела Арсовска ја доби поддршката од скопјани. Според неофицијални информации од аналитичкиот центар на ВМРО-ДПМНЕ, Ар5совска е избрана за нов градоначалник.

Дел од резултатите од избирачките места:
Според нивните првични информации, состојбата по избирачки места засега изгледа вака:

Крајниот резултат во Горно Лисиче е 1504 гласа за Арсовска, 338 Шилегов, или 1166 гласа предност за Данела.

Виниче
Данела Арсовска 133

Петре Шилегов 33

Смилковци
Данела Арсовска 147

Петре Шилегов 21

Ченто, ИМ 2507/1
Данела Арсовска 184

Петре Шилегов 66

Маџари ИМ 2499
Данела Арсовска 187

Петре Шилегов 54

Tриангла ИМ 2519
Данела Арсовска 141

Петре Шилегов 69

Гази Баба ИМ 2497
Данела Арсовска 200

Петре Шилегов 75

Раштак
Данела Арсовска 222

Петре Шилегов 28

Лисиче ИМ 2738
Данела Арсовска 357

Петре Шилегов 39

Хром
Данела Арсовска 266

Петре Шилегов 178

Орман 2585
Данела Арсовска 99

Петре Шилегов 36