АЈДЕ АИРЛИЈА! ДЕТЕ НА БРАНКО ЈА ПРЕЗЕМА СДСМ? ЌЕ ЛЕТААТ ПАЛАНЧАНИТЕ И СТРУМИЧАНИ ОД РАКОВОДСТВОТО?

3,467

По губењето на повеќето општини на локалните избори, премиерот и претседател на СДСМ Зоран Заев си поднесе оставка и од двете позиции.

Сега следува пребарување на нов лидер меѓу социјалдемократите кој треба да го замени Заев.

Според информации на ТВ21, три имиња се во игра за на Бихаќка. Дане Талевски, Петре Шилегов и Стефан Богоев.

Според партискиот статут, вонредни внатрепартиски избори треба да се распишат во рок од 15 дена од престанокот на функцијата, кога се одредува и датумот за нивно одржување.