ШТО НЕ ОЧЕКУВА ПО Короната? Трета светска војна, атентат на Путин, болест на Трамп и смртта на англиската кралица…?!

522

Несомнено е дека Мишел Нострадамус е најпознатиот пророк во западниот свет кој го предвидел почетокот и крајот на Првата светска војна, доаѓањето на власт на Хитлер и точниот датум и место на Втората светска војна, како и појавата на авиони, подморници, тенкови и почетокот на вселенската ера.тоа. Бидејќи започна во 2020 година, време е да ги погледнеме толкувањата на стиховите на Нострадамус за оваа година.

Велат дека не чека економска криза, колапс на берзата, драматично деградирање на човечкото дејствување и свест. Потребата за „чистење“ и ребаланс на планетата ќе доведе до урагани, поплави, земјотреси и вулкански ерупции.

 

 

Нострадамус верувал дека во 2020 година ќе започне нова ера, а тоа е на некој начин свет момент, истовремено поволен и опасен за историјата на човештвото и кој ќе донесе катастрофи и откритија. Критичната 2020 година не мора да значи крај, туку суштинска трансформација на светот во кој живееме, повторно раѓање на човештвото на ново духовно ниво.

Избувнувањето на Третата светска војна
Повеќето од шифрираните пораки на Нострадамус се чини дека предвидуваат смрт и уништување за наредниот период. Според него, по издигнувањето на третиот антихрист ќе избувнат 27 години разорна војна меѓу двете големи светски суперсили. Вака звучи пророштвото: „Во Божјиот град ќе има големи громови. Двајца браќа ќе го растргнат Хаосот додека тврдината ќе издржи. Големиот лидер ќе потклекне. Третата голема војна ќе започне кога големиот град ќе изгори“.

Опасност за болеста на Путин и Доналд Трамп
Нострадамус предвиде многу насилна година и за рускиот и за американскиот претседател.

Путин ќе го преживее атентатот, но не и некој близок на Трамп.

Рускиот претседател Владимир Путин ќе доживее обид за атентат од неговиот тим за безбедност. Ако се исполни пророштвото, Путин ќе биде предаден од некој многу близок. Што се однесува до Доналд Трамп, пророкот предвиде дека ќе заболи од мистериозна болест и дека член на семејството на американскиот претседател ќе биде жртва на сообраќајна несреќа.

You might also like