МЕНТОР НА НОВАК БЕЗ ВЛАКНА НА ЈАЗИКОТ: Ѓоковиќ ГО ТРЕТИРААТ КАКО КРИМИНАЛЕЦ! Еве што сакаат да ДОБИАТ преку тоа

377

Срамота.

Легендарниот тренер Никола Пилиќ уште еднаш проговори за ситуацијата околу Новак Ѓоковиќ и одлуката на австралиските волци повторно да му ја поништат визата.

– Не сум изненаден од укинувањето на австралиската виза за Новак Ѓоковиќ бидејќи политичарите решија преку Новак да добијат некакви политички поени – изјави Никола Пилиќ за „Танјуг“.

Хрватскиот стручњак нагласува дека судијата секако е во контакт со австралиските власти.

– Одлуката за укинување на визата, која беше донесена денеска, можеше да биде донесена во среда. Судијата секако е во контакт со австралиските власти.

Менторот на Новак тврди дека австралиската влада се обидува да го омаловажи најдобриот тенисер во светот.

-Можеа да му кажат на Новак дека не може да игра и да не дојде, а не дека директорот на турнирот и лекарите му дале зелено светло, а кога пристигнал да го третираат како криминалец. Новак не заслужи и нека се срамат – истакна Никола Пилиќ.