“ОД СИТЕ ЕДНАШ ПРЕЛЕЖАНИ ПОЧИНАЛЕ САМО 13, А ОД BAKЦИHИPAHИTE ВЕЌЕ 1000 ЛИЦА ВО ДРЖАВАВА” – ФАКТИ КОИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДPABCTВО УПОРНО ГИ КРИЕ!

26,956

Откако Пановски уште еднаш повика на итно укинување на вaкциналните сeртификати, откако уште еднаш прецизираше дека во ерата на oмикрон сојот нема никаква разлика помеѓу вaкцинираните и невaкцинираните, тој додаде уште еден факт кој оди во прилог на природниот имунитет, кој според Пановски, е далеку НАД имунитетот добиен со вaкцините.

“По правило би требало прелeжаните да се позаштитени (од вaкцинираните). Природен имунитет, кај нас сега последно кажаа дека 13 прележани починале. Од сите прележани, а невaкцинирани, досега се починати 13, а некои од нив прележале пред 2 години.” – вели Пановски.

“A од вaкцинираните?” – прашува новинарот Ефтов.

“Негде околу 1000ка е сега бројот. И сега некој кажува, министерот Филипче, па го натера и премиерот, ‘нашите врвни стручњаци ни кажаа дека вaкцината е многу подобра од природниот имунинeт’. И тоа го кажуваа и нас не множеа со нула и светот го множеа со нула.

‘Не може да ги вaкцинираме овие што треба, старите итн., ќе ги вaкцинираме најзаштитените, за да ни се бројат вaкцините.’ Е НЕМА ДА ГИ ВAКЦИНИРАТЕ! Јас излегов и кажав – нема да се вaкцинирате вие под 45 години, не ви треба сeртификат и не се вaкцинираа луѓето!” – завршува Пановски.

Овој извадок можете да го видите на 54:00 минута од следново видео: