НАЈГОЛЕМА ПРИКАЗНА НА ВЕКОТ НЕ Е РУСКАТА ИНВАЗИЈА НА УКРАИНА ТУКУ УНИШТУВАЊЕТО НА ЖИВОТИТЕ ПРЕД НАШИ ОЧИ! НEBРОЛОШКИТЕ ПОСЛЕДИЦИ СЕ ЗГОЛЕМУВААТ ПОСЛЕ мPHК BAKЦИHИTE

244

Д-р Џенет Вудкок, која беше вршител на дејност, комесар на ФДА до 17 февруари, сега заменик-извршен директор на ФДА, лично ги процени нeвролошките несакани ефекти од вaкцината за Кoвид 19 најмалку од 13 септември 2021 година според нејзината е-пошта, несакани ефекти од кои многу не биле претходно пријавени. Епидемиолозите од ФДА исто така собираат податоци за да ги истражат проблемите, според пораките на д-р Питер Маркс, друг висок функционер на ФДА. Тим од Националниот институт за здрaвје, негов огранок на Националниот институт за невролошки нарушувања и мозочни удари (НИНДС), во меѓувреме, почна да прегледува пациенти кои пријавиле несакани реакции на вaкцините за студијата на почетокот на 2021 година, откако добиле поплаки кратко време откако пациентите ги примиле вaкцините. Некои пациенти биле лично прегледани во Бетесда, Мериленд. Се чини дека ниту еден од прегледите или студиите не е објавена, а здрaвствените власти малку зборуваат за нив во јавноста, и покрај зголеменото признание меѓу експертите дека барем некои од проблемите најверојатно се поврзани со вaкцините.

Системот за известување за негативни реакции од вaкцини (VAERS) потврдува дека смртните случаи и повредите поради невролошки проблеми по инјекциите на KOBИД-19 нагло се зголемиле, во споредба со истите несакани ефекти пријавени по сите вакцини одобрени од ФДА во последните 30 години. И додека ниту една од американските здравствени агенции јавно не го објави своето истражување за овие невролошки повреди по вaкцинацијата, многу мeдицински списанија го објавија. Експерименталните вaкцини против Кoвид-19, кои беа незаконски одобрени за итна употреба, а веројатно требаше веднаш да бидат повлечени од пазарот пред најмалку една година. Дали овие криминалци кои плаќаат милијарди во фармацевтската индустрија за FDA да ги одобри нивните производи некогаш ќе се соочат со правдата за масовното убиство што го предизвикаа?!

Речиси 3.000% од невролошките проблеми (невропатија) се пријавени по вaкцината за KOBИД-19. Според Клиниката во Кливленд, „невропатија“ е: оштетување или дисфункција на еден или повеќе нерви што обично резултира со вкочанетост, пецкање, мускулна слабост и болка во погодената област. Невропатијата често започнува во рацете и нозете, но може да бидат засегнати и други делови од телото. Периферниот нервен систем е мрежа на нерви надвор од мозокот и ‘рбетниот мозок. Мозокот и ‘рбетниот мозок го сочинуваат централниот нервен систем. Невропатија се јавува кога нервните клетки, наречени неврони, се оштетени или уништени. Ова го нарушува начинот на кој невроните комуницираат едни со други и со мозокот. Невропатијата може да влијае на еден нерв (мононевропатија), комбинација на нерви во ограничена област (мултифокална невропатија) или многу периферни нерви низ телото (полиневропатија).

За да го одредиме бројот на невролошки повреди и смртни случаи што се случиле по вaкцината за KOBИД 19 и потоа да ги споредиме со историските податоци од претходните 30 години по сите други вaкцини одобрени од FDA, треба да спроведеме неколку VAERS пребарувања. Новинарот почна да ги бара сите симптоми во VAERS кои содржеа „невро“ по вaкцината KOBИД-19, што резултираше со 9.799 случаи од последното печатење на податоците во VAERS до пред неколку дена, кое трае до 11 февруари 2022 година. За споредба, за претходните 30+ години почнувајќи од 1990 година кога беше основан VAERS, користејќи го истото пребарување за секој симптом што содржи „невро“, добиени се 8.492 случаи за СИТЕ вакцини одобрени од FDA во последните 30 или повеќе години заедно. Годишниот просек тогаш изгледа вака:

  • 8399 случаи на невролошки повреди годишно по вaкцината за KOBИД-19
  • 283 случаи на невролошки повреди годишно по сите комбинирани вакцини одобрени од FDA

Ова е 2.867% зголемување на невролошките последици по вaкцината KOBИД-19 во споредба со сите други вaкцини одобрени од FDA. За повеќе од 3.000% зголемување на случаите на парализа по вaкцината против KOBИД-19 – Се разбира, има и други симптоми кои се сметаат за невролошки состојби кои не го содржат зборот „невро“ во името на бoлеста. Белова парализа, фацијална парализа, кои често се пријавуваат по вaкцината за KOBИД-19 и се сметаат за „невролошки“ несакан ефект.

Затоа, VAERS ги бараше сите случаи на секаков вид на „парализа“ по вaкцината за KOBИД-19 и беше добиен резултат од 6.717 случаи. Во 14-те месеци од одобрувањето на итната употреба на вaкцината за KOBИД 19, од пријавените 6.717 случаи, 21 се смртни случаи, 645 трајни инвалиди, 2.188 итни посети и 779 хоспитализирани. За споредба, за претходните 30+ години од 1990 година кога беше основан VAERS, користејќи го точно истиот тест за секој симптом кој содржи „парализа“, беше добиен резултат од 4.973 случаи за сите вaкцини одобрени од FDA во последните 30+ години заедно.

Годишниот просек тогаш изгледал вака:

  • 5757 случаи на „парализа“ годишно по вaкцината против Кoвид-19
  • 166 случаи на „парализа“ годишно по сите вaкцини одобрени од FDA заедно

Ова е зголемување за 3.368% од случаите на парализа по вaкцината KOBИД-19 во споредба со сите други вaкцини одобрени од FDA!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom