Погледнете ги пресметките! Македонија има најскапо Дизел гориво на балканот а владата сеуште не сака да ја тргне акцизата

603
Македонија нема најевтино дизел гориво во регионот !!!
Тврдењето на Владата дека во Македонија е најевтино дизел горивото не го зема во предвид факторот на куповната моќ и примањата на граѓаните кои се пониски од регионот.
Со просечна нето плата може да се купи следнава количина дизел гориво:
➡️ Македонија – 342 литри
➡️ Србија – 409 литри
➡️ Бугарија – 456 литри
➡️ Грција – 655 литри
➡️ Хрватска – 656 литри
П.С. Оваа Влада (во последните неколку години) ги зголеми трговските маржи, трошоци, акцизи и следствено зафатот на ДДВ-то при малопродажбата на горивото…
П.П.С. Доколку Владата ги намали давачките на ниво пред да ја превземе власта, цената на дизелот би паднала за околу 13 денари…
П.П.П.С. Со вакви актуелни давачки околу 43% од цената на дизелот одат за државата…
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.site . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?

You might also like