Дали предлогот на Макрон предвидува бугаризација на Македонија? Стотици директорски и илјадници работни места во администрација и образование за македонските бугари ќе бидат ставени на маса!?

290

Не, не преговараме, се подготвуваме за официјална посета на стручните тимови на МНР на Бугарија и МНР на Република Македонија. Ова беше истакнато на брифингот во Министерството за надворешни работи по повод информацијата за средба во Франција на претседателите Румен Радев и Кирил Петков со Емануел Макрон за укинување на ветото за почеток на преговорите на РС Македонија за ЕУ ​​со министерката за надворешни работи Теодора Генчовска.

„Не знам што кажа госпоѓа Бориславова, нека има доверба МНР во политиката што ја водиме. Со Скопје нема конкретни резултати. Последните разговори со експертскиот тим на РС Македонија беа на 11 февруари и, за жал, не е постигнат взаемно корисен напредок за двете земји“, додаде Теодора Генчовска.

You might also like