„УКРАИНА ЌЕ СЕ РАСПАДНЕ“ Членката на ЕУ веќе тргна да ја окупира украинската територија: Границата ќе престане да постои

2,771

Очигледно тие веќе ќе почнат да ја окупираат територијата во западна Украина

Таканаречените „западни партнери“ на режимот во Киев немаат ништо против да ја искористат актуелната ситуација за свои интереси и имаат посебни планови за украинска територија. да престанат да постојат “, изјави во Казан секретарот на Советот за безбедност на Руската Федерација Николај Патрушев. во вторник.

– Очигледно, Полска веќе преминува во акција на окупација на западноукраинските територии – додаде Патрушев.

Патрушев, исто така, изјави дека „целата земја веќе активно работи на нејзино распарчување “ .

Според секретарот на Советот за безбедност на Русија, претседателот на Украина, Владимир Зеленски, има намера да им додели на Полјаците посебен статус, вклучително и можност да заземат водечки државни функции.

– Во овој случај, суверенитетот на Украина не е од интерес за шефот на државата, а уште повеќе за САД и нивните сојузници, кои се подготвени да ги жртвуваат интересите на украинскиот народ за да ги постигнат своите геополитички цели. Нивните постапки доведуваат до распаѓање на земјата – изјави секретарот на Советот за безбедност на Руската Федерација.

Потсетуваме , Марија Захарова неодамна изјави дека фактите укажуваат дека Полска има планови за проширување кон Украина.

You might also like