Уништена американската војска во Украина (ФОТО)

673

Во Украина уништена е американската војска Дане Патриџ со назнака „Птица“.

Роден во Ајдахо пристигна во Украина на 27 април, учествуваше во битките кај Северодонецк. Пред една недела тој доби шрапнел во главата, падна во кома и набрзо почина.

Американецот во родната држава Ајдахо на 3 октомври отишол со воен авион во торба за тело.

 

You might also like