Друг додаток кој се смета за потенцијално корисен за возрасните е витаминот Д, кој заедно со калциумот ги зајакнува коските.

Следното е уште една препорака за додаток предложена од експертите. Ова е витамин Б6, кој е неопходен за „формирање на црвени крвни зрнца“.

Кои се другите витамини корисни за луѓето над 50 години, прочитајте на zdrave.to