Една од бригадите на вооружените сили на Украина прикажа застрашувачки снимки од битките за Бахмут, на кои може да се види како украински борец бил погоден од непријателски куршум.

Во северниот дел на Бахмут, јуришните единици на ПВК „Вагнер“ го завршија расчистувањето на Ступка и влегоа во областа Илиновка, пренесува каналот „Рибар“ во својот резиме за напредокот на воените дејствија од вечерта на 27 февруари. .

 

 

 

Во северозападниот дел на театарот за операции, јуришните одреди на ПВК „Вагнер“ обезбедија контрола над браната Берховски.

Западно од Дубово-Василевка, остатоците од украинските вооружени сили се обидоа да извршат контранапад, но без успех, забележаа воените дописници. Во самото село не се забележани активни борби во последните два дена по повлекувањето на силите на 46. одред од Дубово-василевка.