Тачи ги провоцира Срвите? КОГА БИ МОЖЕЛ ПОВТОРНО БИ УБИВАЛ СРБИ?

354

Претседателот на лажната држава Косово, кој беше обвинет за воени злосторства минатата недела. тој вели дека не се покае и дека би бил многу среќен да ги повтори крвавите злосторства.

 

Ако можев да се вратам назад, ќе ги убија повторно Србите! Ова е пораката на претседателот на лажната држава Косово, Хашим Тачи, кој беше обвинет од Специјалното јавно обвинителство за ОВК минатата недела за воени злосторства врз Срби, Роми и Албанци!

 

 

Иако има многу докази кои го поврзуваат директно со убиствата на стотици невини цивили, Тачи рече дека направил политички грешки во мир, но дека тој никогаш не извршил воени злосторства. Според него, тој и неговиот „брат од крвта на војната“, Кадри Весеjiи, кој исто така е обвинет за воени злосторства, ќе ја докаже својата невиност во Хаг !?