РУСИТЕ РЕКОА “ДА” НА ПУТИН! ОСТАНУВА НА ЧЕЛО НА РУСИЈА ДО 2036 ГОДИНА!

128

Вчера заврши еднонеделен референдум во Русија, на кој мнозинството граѓани гласаа за измени во Уставот што ќе му овозможат на претседателот Владимир Путин да остане на власт до 2036 година.

Врз основа на 42 проценти од пребројаните гласови на референдумот во Русија, 76% од граѓаните гласаа за усвојување на измените на Уставот, соопшти Централната изборна комисија.