Без предавање: Птицата ја проголта јагулата, а таа го возврати ударот во воздухот / видео, фотографија /

199

Сем Дејвис, инженер од Мериленд во САД, забележал необичен момент кога чапја проголта јагула, а тој го возврати ударот во воздухот гризејќи се надвор од телото на птицата.

На сликите забележани од Дејвис, може да се види јагула како виси во телото на чапја во воздухот, која го продолжува летот.

Дејвис, кој ги снимил снимките на брегот на реката Делавер, изјавува дека оваа сцена го привлече вниманието на уште неколку животни, кои демнат да јадат јагули или чапји, доколку не ја преживеат борбата. Борбата, надевајќи се на оброк, ја следеа млади орли, но и лисици, вели Дејвис.