Дали ЕВН ќе воведе евтина струја во текот на целиот ден?

883

Регулаторната комисија за енергетика е во консултации со ЕСМ, МЕПСО и ЕВН, за да се види дали е изводливо додека трае кризата со коронавирусот, домаќинствата да имаат само евтина струја. Ова во изјава за „Локално“ го кажа претседателот на Регулаторната комисија, Марко Бислимовски, кој додава дека јавноста ќе биде известена веднаш откако ќе се донесе одлуката.