ШОКАНТНА ИЗЈАВА НА ФРАНЦУСКИ ПРОФЕСОР: Станува збор за измама, „Модерна“ и „Фајзер“ не се вакцини, туку скриена РНК генетска терапија која категорично мора да ја отфрлиме

3,108

Француското радио Сид разговараше со професорот Кристијан Перон, раководител на одделот за инфективни болести во болницата Гарш во Париз. Петнаесет години беше меѓу водечките советници за јавно здравје во неколку влади. Тој беше претседател на техничкиот комитет на СЗО за вакцинација и беше потпретседател на експертскиот комитет за вакцини за Европа, Русија и Централна Азија.

 

Никогаш не бев анти-вакцина. Јас бев сериозен поддржувач на вакцините кога беа направени во соодветни услови, што денес веќе не е случај

 

„Главното прашање е дали е навистина потребно да се вакцинира кога стапката на смртност од ковид падна на 0,05%? Во историјата на медицината, ние никогаш не сме итно вакцинирале милиони луѓе поради вирус кој убива само групи на луѓе што можат да се идентификуваат и да се лекуваат “.

„Веќе сме измамени од Ремдесивир, токсичен производ за кој знаеме дека не работел со месеци. Европската унија го купи во количини за милијарда долари. Ова сега ќе биде многу полошо. Брзаа и ништо не е познато за тоа колку се безбедни овие вакцини “.

 

„За мене, ова е голем скандал. Под притисок на лобисти, производителите на вакцини повеќе нема да бидат одговорни за несакани ефекти. Има и лоши и сериозни ефекти, а производителите нема да бидат одговорни за последиците “.

Современата или Pfizer вакцината не е вакцина, тоа е измама. Ова се производи на РНК генетска терапија, а не вакцини. Оваа техника никогаш не била проучена кај животни. Луѓето ќе бидат првите заморчиња на земјата. Ова може трајно и неповратно да ги измени нашите гени, хромозомите, така што овие аномалии подоцна можат да се пренесат на нашите деца.

„Постарите лица не се лекуваат во нивните домови, им е дозволено да умрат, тие се еутанизирани. И сега постарите луѓе кои не се заразени ќе служат како заморчиња пред да се вакцинира популацијата. Етичките правила се кршат “.

По два месеци тие рекоа дека сè е во ред и дека работи, но не ги видовме резултатите од студиите. Единствено што видовме е зголемување на вредноста на акциите, што нагло скокна во корист на производителите кои објавија „добра вест“.

„Јас сум преплашен: тие ќе ни дадат скриена генска терапија – што во спротивно треба да биде пред се и во согласност со многу специфични закони – и тие ќе сторат сè за да веруваат дека станува збор за вакцина. Ние мора категорично да го отфрлиме тоа “.

„Тестовите не се добри и никој не се обиде да ги подобри. Мислам дека ова е направено намерно, бидејќи тоа ќе го намали пазарот на вакцини. Милјарди се инвестираат во вакцини и ништо во подобрувањето на серологијата. Ова веќе не е наука, помина на погрешен начин. Ние го ставаме економскиот пазар пред науката и медицината “.

Целиот разговор (на француски) можете да го погледнете тука: