Филипче пред оставка по новиот скандал со вакцините?

148

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски побара оставки од надлежните поради одложувањето на првата пратка вакцини за Ковид-19 од Србија во Северна Македонија.

-Срам, како може да го коментирам овој случај. Едноставно со еден збор може да кажеме дека веќе се срамам што сум дел од ова, па макар и опозиција, би рекол политичко мочуриште. Тоа е срам кој на дневна основа ни го приредуваат луѓе од Владата, и тој срам го приредуваат на цела држава, на цел народ. И тука нема политички неопределени, определени, верски, вакви и такви или и национално, Македонци, Албанци, Турци, Роми, Власи, Срби, Бошњаци и останати. Ова е брука и голем срам кој ни се случува на сите, рече Мицкоски, кој беше во посета на село Горно Коњаре, прилепско.