Browsing Category

МАКЕДОНИЈА

БУГАРИТЕ СЛАВАТ ПОБЕДА: ЗА БРАТСКА МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕ ВЕЌЕ ФАШИСТИ ПИШУВААТ СИТЕ ВЕСНИЦИ

Бугарски медиуми објавуваат текстови со наслови дека извојувале победа и дека за Македонија повеќе не се окупатори. „Победа! За Македонија веќе не сме „окупатори“, пишува бугарскиот медиум Лупа.бг.  Ова следи…

Иако Заев најави промена на учебниците, Бугарија нема да ги менува своите, сеуште ќе стои дека…

Ќе ги брише ли своите учебници Бугарија, во кои стои дека Македонија е бугарска држава – како што денеска премиерот вети дека ќе го тргне зборот „бугарски“ од пред фразата „фашистички окупатор“, прашува поранешниот македонски амбасадор во…