Browsing Category

МАКЕДОНИЈА

ЕКСПЛОЗИЈА! БУГАРИЈА ГИ ПРЕТСТАВИ ЦРВЕНИТЕ ЛИНИИ: Ќе се отвора повторно македонскиот устав за…

Одлучувачкиот крај на дебугаризацијата и потиснувањето на правата на Бугарите во РС Македонија е клучот за започнување на преговорите на Скопје за Европската унија. Ова го изјави Бојко Ноев, поранешен министер за одбрана и дипломат од…

БУГАРИЈА БЛОКИРА УШТЕ ЕДЕН ДОГОВОР НА МАКЕДОНИЈА СО ЕУ ПОРАДИ МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Договорот за гранично управување меѓу ЕУ и Република Северна Македонија останува блокиран од Бугарија бидејќи не го признава македонскиот јазик, потврдија за МИА од Европската комисија. Договорот со Фронтекс е блокиран веќе три години,…