Browsing Category

ПОЛИТИКА

БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ МОЖЕ ДА ФОРМИРА ПАРТИЈА ТВРДИ РЕМЕНСКИ КОЈА ПРЕРАНО ЈА ЗАВРШИ КАРИЕРАТА ПО…

Доколку Бранко Црвенковски има идеја, ако е политички нереализиран или пак, оставил нешто нереализирано додека бил на политички или партиски позиции, а не го препознава како цел во политиките на СДСМ, тогаш мислам дека баш никој нема да го…

АЛФИТЕ КОИ ВРШЕА ТОРТУРА ВРЗ БОШКОВСКИ ОДАТ ВО ЗАТВОР?

Согласно меѓународното право и пракса сметам дека во конкретниот случај единствено изрекување на ефективни казни затвор ќе делуваат одвратувачки на сите идни можни сторители, наведе во завршен збор за случајот „Тортура” јавниот обвинител…

БОМБА НА ПЕНДАРОВСКИ! ВО ВАШИНГТОН ИМА НОВА АДМИНИСТРАЦИЈА КОЈА ЌЕ ЈА ПРИТИСНЕ БУГАРИЈА ЗАПАДЕН…

Властите во РС Македонија сметаат на странска интервенција и создавање атмосфера во ЕУ што ќе ја принуди Бугарија да го смени својот став за започнување преговори за пристапување на земјата во ЕУ. Скопје се потпира и на политичките промени…